algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

La venda i consum de droga al barri Xinès se centralitza al carrer de l'Estacada

Els drogoaddictes són perfectament visibles des del centre social Es Flassaders

La llegenda negra del barri xinès de Palma no està tan acabada com molts es pensaven i com a molts els agradaria. Malgrat els esforços en matèria de rehabilitació empresos per les diferents administracions i malgrat la inversió de capital europeu a la contrada, la prostitució i la venda de drogues hi continuen fortament arrelades, amb la qual cosa l'únic que s'ha aconseguit ha estat diversificar els punts de venda de droga i de sexe arreu de la ciutat, sense eradicar de manera definitiva la venda d'aquestes dues mercaderies de la barriada de sa Gerreria.

El contrast entre la rehabilitació i la decadència de la barriada ens mostra uns contrasts molt forts a sa Gerreria. És precisament des de la balconada del recentment inaugurat centre social Es Flassaders des d'on es pot observar un dels nous punts de venda de drogues sorgit a l'empara de les runes de la zona.

I és que la cantonada del carrer de l'Estacada amb el carrer dels Flassaders és un basar a l'aire lliure on a qualsevol hora del dia es poden comprar per un preu mòdic substàncies estupefaents de qualsevol casta, encara que en aquests moments la venda se centra específicament en la cocaïna i l'heroïna o en la mescla de les dues, el que popularment es coneix per speedball i que és una de les substàncies preferides per les prostitutes palmesanes ja que els permet resistir moltes d'hores en la seva jornada laboral.

El problema és que aquesta cantonada no tan sol s'ha convertit en un dels punts de màxima venda de drogues, sinó que també és un dels llocs més emprats pels mateixos drogoaddictes per punxar-se. La presència de petits compartiments (creats de forma natural entre les parets de bloquets) és molt de l'agrat dels consumidors de drogues, ja que s'hi poden mig amagar dels seus companys i preservar la seva intimitat, però alhora estan suficientment a prop d'aquests com per poder reclamar ajuda en cas que els sobrevéngui qualque cosa de nou.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris