nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Greenpeace rebutja que l'equip de Matas extregui arena en els fons balears

L'organització assegura que hi ha sistemes menys agressius per regenerar les platges

Eva Hernández, responsable de la campanya d'Hàbitats, de Greenpeace-Espanya va rebutjar de ple «la intenció del Ministeri de Medi Ambient de rescatar els projectes de regeneració de platges a les Illes mitjançat mecanismes artificials com és l'extracció d'arena del fons marí.

Hernández assegura que si el nou equip de Medi Ambient, sota la titularitat del ministre mallorquí Jaume Matas, dóna llum verda al preprojecte de regenerar les platges de Sant Antoni mitjançant aquest sistema, «estarem parlant d'una actuació obsoleta i caríssima tant a nivell ambiental com a nivell econòmic». Per la responsable de l'agrupació ecologista, l'extracció artificial «no tan sols no regenera les platges, sinó que a més és contraproduent per a la posidònia oceànica, les vertaderes fàbriques d'arena que té les Illes Balears.

L'extracció d'arena destrueix la posidònia i el sistema dunar de la platja», recorda. En aquest sentit, Hernández menciona un estudi del departament de Ciències de la Terra de la Universitat de les Illes Balears, en el qual se sosté que el «90 per cent de l'arena que hi ha a l'Arxipèlag balear procedeix de les praderies de posidònia oceànica». La responsable de Greenpeace afirma, a més, que hi ha altres mètodes eficaços i gens agressius que afavoreixen l'acumulació d'arena a les platges, «com pot ser plantar vegetació autònoma a les dunes de la costa i instal·lar tanques de canyís per retenir l'arena».

L'ecologista es mostrà pessimista amb la nova política que pretén el nou equip del Ministeri presidit per Jaume Matas. En aquest sentit, recordà les declaracions efectuades a les Canàries pel nou director general de Costes del Ministeri, José Trigueros, que declarà que està a favor de regenerar el litoral espanyol mitjnçant la construcció de platges artificials i ports esportius. Per a Hernàndez això es un gir enrere, ja que «l'antic director general de Costes, Fernando Marín, va impulsar la protecció dels litorals i paralitzar projectes d'extracció d'arena».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris