nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

L'Institut de Seguretat Pública ha format 786 alumnes en un any de funcionament

Els voluntaris de Protecció Civil són els principals destinataris dels 37 cursos impartits

L'Institut de Seguretat Pública (ISP) de les Illes Balears i Pitiüses, organisme dependent de la Conselleria d'Interior de l'Executiu autonòmic, ha tancat el balanç del seu primer any de funcionament amb un total de 37 cursos impartits, en els quals han rebut formació 786 alumnes de les quatre illes al llarg de 595 hores lectives. Els voluntaris de Protecció Civil han estat els destinataris majoritaris en aquest any d'activitat formativa destinada també a policies locals, guàrdies civils, bombers i personal de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat).

En aquest primer any d'activitat de l'ISP "que ha anat des de l'1 d'agost de 1999 fins al 31 de juliol de 2000", «s'ha intentat millorar la seguretat a les Illes», segons va declarar ahir a Diari de Balears el director general d'Interior, Antoni Torres. L'objectiu d'aquest organisme, que ja estava creat però que no havia estat dotat de contingut fins a l'arribada del Pacte de Progrés al Govern de les Illes Balears, és que «cada ajuntament illenc tengui voluntaris de protecció civil i que estiguin preparats per actuar quan sigui necessari», segons Torres.

Els 37 cursos impartits estan dividits en vuit modalitats. El voluntariat de protecció civil, juntament amb els col·lectius relacionats amb la seguretat abans esmentats, ha rebut dos dels cursos més nombrosos: el voluntariat de protecció civil davant l'emergència, amb un total de vuit cursos i 208 alumnes instruïts per ser capaços d'actuar amb eficàcia davant de situacions catastròfiques, calamitats i desgràcies personals; i suport psicològic als agents d'emergència, amb 10 cursos i 234 alumnes formats per conèixer i identificar les variables emocionals i ambientals que succeeixen en una situació d'emergència. Aquests darrers són, en paraules del director general d'Interior, «cursos molt curts on es reben coneixements mínims previs a l'atenció psicològica professional», que es pot sol·licitar en el cas de necessitat a través del servei d'emergència 112.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris