cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

El Govern du al Constitucional la liberalització d'horaris comercials

El Consell Consultiu dóna la raó a l'Executiu balear i la nega al decret d'Aznar

78902

La voluntat política del Govern és defensar el sector del comerç.

L'Executiu balear aprovarà el mes de setembre en Consell de Govern la interposició d'un recurs d'inconstitucionalitat contra dos dels cinc reials decrets de liberalització de diversos sectors econòmics aprovats pel Govern de José María Aznar el 23 de juny passat. Concretament, el Govern presidit pel socialista Francesc Antich portarà al Tribunal Constitucional (TC) la liberalització d'horaris comercials i la instal·lació de benzineries als grans establiments comercials, dues normes que, segons un informe del Consell Consultiu de les Illes Balears fet públic ahir, vulneren competències autonòmiques.

El vicepresident del Govern balear i conseller d'Economia, Comerç i Indústria, el nacionalista Pere Sampol va declarar ahir que aquest informe jurídic favorable «reforça la voluntat política» de l'Executiu autonòmic de recórrer al TC per defensar els interessos d'aquells sectors econòmics illencs afectats per les esmentades mesures liberalitzadores. El passat 30 de juny, exactament una setmana després de l'aprovació d'aquestes, el Consell de Govern va acordar la sol·licitud d'una convocatòria urgent de la Comissió General de les Comunitats del Senat per tal que es rectificassin els decrets llei.

La no-convocatòria de la Comissió per part de la presidenta del Senat, Esperanza Aguirre, i l'informe favorable del Consultiu illenc han portat a l'Executiu d'Antich a prendre la determinació d'aprovar el recurs en un dels primers consells de Govern del mes de setembre, ja que el termini per presentar-lo acaba el dia 24 del mes vinent. «Si el Govern de l'Estat no varia ni convoca el Senat es recorrerà per invasió de competències autonòmiques», va advertir ahir el conseller de Presidència, Antoni Garcias.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris