nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

L'Ajuntament s'oposa a desdoblar de manera general la carretera d'Alcúdia

L'equip de govern creu que el projecte crearà un greu impacte paisatgístic

L'equip de govern de Campanet, integrat per PSM i PSOE, s'oposa frontalment al desdoblament de la carretera d'Alcúdia. Aquest projecte està inclòs dins de la revisió del Pla de carreteres que vol envestir properament el Govern balear. Els responsables municipals consideren que la proposta d'Obres Públiques, que planteja una ampliació generalitzada entre Inca i la rotonda de sa Pobla, causaria un elevat impacte ambiental.

Les conseqüències del projecte serien especialment negatives, sobretot en el tram comprès entre el creuer Campanet-Búger i la benzineria d'Ullaró. De fet, aquesta zona afectada està declarada com a paisatge pintoresc per l'Estat des del 1972, per la qual cosa una ampliació desmesurada suposaria infringir una llei de protecció mediambiental. En aquest tros de carretera es veurien seriosament afectats la zona boscosa de Son Alemany i sa Canastreta, com també elements importants del patrimoni arquitectònic local, com ara les cases de Son Jan o el nucli d'Ullaró. A més, desapareixerien construccions emblemàtiques com ara s'Hostal i Menestralia, les quals s'han de conservar, segons l'equip de govern.

El batle, Francesc Aguiló, defensa un projecte alternatiu que passaria per realitzar-ne un desdoblament només en alguns trams, a la vegada que es construïssin carrils per a vehicles lents. Aguiló explica que aquest sistema s'ha demostrat que funciona en carreteres amb molt de trànsit, com la d'Andratx. Valoram positivament que el Govern hagi deixat de banda la possibilitat de construir una autopista, però creim que un desdoblament generalitzat resulta desmesurat en algunes zones. Des de l'Ajuntament es proposarà descarregar el trànsit de la carretera d'Alcúdia creant itineraris alternatius.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris