nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Font mobilitzarà el poble si no es fa la rotonda al creuer de les coves

Obres Públiques considera que no és urgent fer aquesta millora

El batle de sa Pobla, Jaume Font, està disposat a convocar els poblers a una manifestació davant el Govern balear per tal d'exigir la construcció d'una rotonda al creuer de la carretera d'Alcúdia amb l'accés a les coves de Campanet. Fa prop de cinc mesos, el ple del consistori va aprovar una moció en què demanava la realització d'aquesta millora al·legant que es tracta d'un important punt negre on s'hi han produït molts d'accidents i que s'havia d'eliminar tan aviat com sigui possible.

La Conselleria d'Obres Públiques va enviar una carta al consistori en què responia que descartava almanco a curt termini la construcció d'aquesta rotonda. El Govern considera que la ronda de sa Pobla, que ara s'està construint, millorarà de manera sensible el trànsit a la zona, especialment, per accedir al poble, per la qual cosa no és una necessitat urgent.

A més, tècnicament Obres Públiques no veu amb bons ulls que en un tram de pocs quilòmetres hi hagi tres rotondes tan seguides comptant la ja existent de la carretera de Pollença i la que ara es construeix entre Búger i Campanet. En aquest sentit es creu que d'aquesta manera augmentarien molt les retencions de trànsit. El Govern també s'excusava amb la manca de disponibilitat econòmica enguany per fer front a aquest projecte.

Davant aquestes afirmacions, el ple municipal va tornar a aprovar una nova moció reclamant la immediata construcció de la polèmica rotonda. El batle, Jaume Font, va desqualificar els arguments exhibits per Obres Públiques explicant que «és més important la vida dels ciutadans que els doblers». També manté Font que «val més disposar d'una major seguretat encara que això suposi una mica més d'embús». Font diu que la resposta del Govern es impresentable i inacceptable.

El batle ha manifestat que l'Ajuntament esperarà fins a final de setembre per obtenir una resposta afirmativa de la Conselleria d'Obres Públiques però que, si això no es dóna, s'encetaran accions més contundents.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris