nubes rotas
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
17°

La brigada inicià, per una errada, la demolició de la part legal de la plaça

Els placers es mostraren indignats davant la manca de coordinació de l'empresa

Tot un seguit d'esdeveniments encadenats fan pensar que la polèmica plaça de ses Verdures, coneguda entre alguns manacorins com «la plaça de la vergonya», està maleïda. En aquest sentit, ahir al matí va succeir un dels darrers esdeveniments que així ho confirmen. Resulta que en el moment en què els picapedrers estaven a punt d'iniciar l'enderrocament de la part il·legal de la plaça de ses Verdures, es varen equivocar i, per error, varen començar les obres per la part de l'edifici que segons les previsions havia de quedar igual.

Malgrat tot, i per sort, els venedors de la plaça que eren al bloc superior de l'edifici, s'adonaren a temps de l'errada que anaven a cometre els picapedrers i no dubtaren ni un instant a advertir els homes de la brigada que l'enderrocament s'havia de dur a terme a la part més externa de l'edifici, i en cap cas a la part interna, que havia de restar ben igual.

Els obrers feren cas omís als arguments dels placers i varen seguir endavant en la seva tasca d'enderrocar l'edifici, actitud que va fer créixer la indignació dels placers. «És del tot increïble, ja que després de totes les nostres reivindicacions en contra de la demolició de la plaça, no ens falta res més que per una badada tomin la part que no toca!», va exclamar un dels placers testimonis de l'incident.

La situació es va produir perquè el mestre d'obres que vigilava l'execució de la sentència que dictava l'enderrocament de la plaça, va haver d'anar-se'n per un període de quinze minuts. Quan arribà el mestre d'obres va ordenar, immediatament, que els homes de la brigada deixassin d'actuar a la part legal de l'immoble i es posassin a enderrocar la part exterior de la plaça. La intervenció del mestre d'obres va arribar un poc tard ja que els picapedrers ja havien començat a enderrocar la zona inferior de les pilastres de pedra que sustenten l'immoble, a la seva banda legal.

La delegada d'Agricultura, Comerç i Indústria de l'Ajuntament de Manacor, Conxa Gil (PSM), va intentar interpretar l'incident de la manera més positiva possible. Amb tot, va manifestar que «en el moment en què m'han informat dels esdeveniments, he volgut esbrinar el que havia passat. Com que ha estat una errada de l'empresa constructora contractada per l'Ajuntament, entenc que tots els desperfectes materials que s'hagin pogut ocasionar correran a càrrec d'aquest Consistori, que en finançarà la totalitat dels mals».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris