algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

Medi Ambient crearà un banc de llavors autòctones per repoblar els boscs

Extraurà sements d'alzines i pins de 40 finques públiques «per garantir l'espècie»

La Conselleria de Medi Ambient del Govern balear crearà un gran banc de llavors autòctones amb l'objectiu «de defensar els recursos genètics dels nostres boscs i garantir la repoblació de les zones cremades de les Illes». Luis Berbiela, tècnic de Medi Ambient, explica que abans «les llavors que se sembraven en un bosc cremat de les Illes no eren sempre de les Balears, ja que no s'exigia un control estricte de la seva procedència».

Ara, la sembra de llavors actòctones en àrees davastades pel foc i que han estat extretes de boscs centenaris i òptims de les Balears «garantirà una millor adaptació i recuperació d'una àrea cremada», diu Berbiela. La utilització de llavors autòctones evitarà també que malalties procedents dels boscs del continent europeu es traslladin a les Illes i posin en perill la biodiversitat del bosc i la supervicència d'una espècie.

L'Administracció s'ha centrat de moment a seleccionar 40 finques de titularitat pública on es podrien extreure llavors de pins i d'alzines. En el futur, però, el banc de llavors es podria incrementar amb llavors d'altres espècies pròpies de l'Arxipèlag. Les zones d'on s'extrauran aquestes llavors, que seran traslladades al viver de Menut, són finques que pertanyen al Govern balear, Govern espanyol, consells, ajuntaments i Ministeri de Defensa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris