nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
20°

Doble cimera a Mallorca

Aznar es reuneix amb Joan Carles I i Rodríguez Zapatero amb el canceller Gerhard Schroeder

Mallorca serà avui l'escenari del darrer acte prevacacional de la política estatal. El president del Govern central es reunirà al matí a Marivent amb el rei Joan Carles, mentre que el secretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, farà el mateix al migdia amb el canceller alemany Gerhard Schroeder en una cita propiciada pel president autonòmic, Francesc Antich.

La visita d'Aznar al rei és l'habitual en aquestes dates i serveix per tancar el curs polític. Enguany, tindrà com a rerefons el balanç dels primers cent dies de gestió del nou Govern central, que han estat marcats per la polèmica de l'aprovació del paquet de mesures liberalitzadores i de la reforma de la Llei d'estrangeria. Així mateix, aquest període s'ha vist marcat per la forta ofensiva terrorista llançada per ETA. La banda armada ha convertit enguany en objectius de la seva acció destacats empresaris de les Illes Balears al quals exigeix el pagament d'un «impost revolucionari».

Aznar arriba a Mallorca poques setmanes després d'haver concedit la primera audiència a Francesc Antich. En el transcurs de la cimera ambdós mandataris es prometeren col·laboració i lleialtat institucional. Però els compromisos, sobretot pel que fa al desenvolupament del Règim Especial, no es començaran a concretar fins que no tornin de les vacances. Antich ha estat molt crític amb el ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, a qui acusa d'exercir més com a cap de l'oposició que no com a titular d'una cartera.

La trobada amb Schroeder que ha gestionat Francesc Antich suposarà per al nou secretari general del PSOE el primer suport internacional que rebi. Durant la reunió és previst que s'acarin qüestions com la construcció europea, la col·laboració entre els socialistes espanyols i els alemanys i les estratègies de la socialdemocràcia per conquerir el centre sociològic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris