nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Les Illes continuaran produint gas propanat quan funcioni el gasoducte

Serà necessari mantenir-ne centres propis per si es registren avaries a la conducció

98998

Dos operaris instal·len comptadors de gas propanat.

La instal·lació del gasoducte entre el País Valencià i les Balears com a mitjà de transport del gas natural fins a l'Arxipèlag (actuació prevista en el pla energètic, presentat recentment per la Conselleria d'Innovació i Energia) no suposarà la desaparició de centres de producció de gas a les Illes.

El director general d'Energia, Joan Perchés, ha manifestat a Diari de Balears que «en previsió d'un possible problema o avaria en el gasoducte, caldrà disposar de centres de producció de gas propanat "que és el que ara es fa servir després del recent procés de substitució del gas ciutat" que atendrien el consum mentre duràs la reparació. Val a dir que els gasoductes ofereixen un alt nivell de seguretat, de tal manera que només una de cada mil d'aquestes conduccions s'avaria en 50 anys. Així i tot, amb un marge de seguretat tan ampli, no podem deixar de banda la possibilitat d'algun problema, i més en un sistema energètic insular com el nostre, deslligat dels continentals. El nivell zero en problemes i avaries mai no existeix».

El gas propanat que subministra Gesa, presidida per Bartomeu Reus, ofereix l'avantatge de ser intercanviable amb el gas natural en la mateixa xarxa de subministrament sense gaire problemes tècnics, per la qual cosa una avaria del gasoducte o qualsevol altra causa d'interrupció del servei podria ser resolta de manera provisional fins a recuperar el proveïment de la Península.

El fet que l'esborrany plantegi la producció de gas propanat malgrat el funcionament del gasoducte no significa que aquest sigui més insegur que l'altra opció que manejava la Conselleria d'Innovació i Energia, que era la del transport del gas natural liquat en vaixells i la seva regasificació en dipòsits costaners. El risc de danys en aquests dipòsits és el mateix del d'avaries en el gasoducte, però, com ja hem dit, el nivell de seguretat és molt alt i dóna un ampli marge de confiança.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris