cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Les empreses mallorquines no compren ametla autòctona per vendre-la al públic

Agricultura prepara una marca genèrica per promocionar-ne les varietats illenques

Comprar ametla mallorquina a qualsevol supermercat d'aquí resulta una missió impossible, malgrat la important producció que es registra d'aquests fruits als nostres camps. Ara per ara la pràctica totalitat de la collita s'exporta cap a la Península, principalment a Reus, i per subministrar als grans productors de torró i de derivats per a la pastisseria de la zona de Llevant.

Mentrestant, les empreses mallorquines que es dediquen a envasar ametla en bossetes per a la venda al públic han de recórrer a la importació de producte. A fora l'ametla mallorquina ha d'intentar competir, en una guerra perduda, amb els preus que imposen els grans productors nord-americans que tenen copada bona part del mercat internacional.

Aquesta situació, emperò, pot canviar si prospera l'ambiciós projecte que prepara en aquests moments la Conselleria d'Agricultura amb l'objectiu de defensar i promocionar l'ametla mallorquina. Tots els esforços es dedicaran a partir d'ara a intentar aprofitar un potent mercat de consum interior al qual fins ara ni tan sols s'havia entrat.

Des de la Cooperativa del Camp Mallorquí, de Consell, s'ha fet una primera i important passa en aquest sentit preparant una cadena per envasar ametla. El gerent de la Cooperativa, Joan Magro, explica que l'ametla mallorquina és manco vistosa que la que ve de fora, ja que és una mescla de diferents varietats. Amb tot, té un sabor mol més gustós i disposa d'unes millors propietats nutritives.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris