cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

Gesa assoleix una gran reserva i potència elèctrica de mil megavats

La punta de demanda d'enguany, produïda aquesta setmana, arribà als 734

62468

Amb les quatre turbines de gas de Son Reus, s'aconsegueix una potència equivalent a un dels grups electrògens del Murterar.

Amb el funcionament de la quarta turbina de gas a Son Reus, previst per a la setmana que ve, la potència instal·lada del sistema elèctric de Mallorca i Menorca (que és independent del pitiús per la unitat que suposa el cable submarí) serà de mil megavats, comptant la petita aportació energètica de la planta incineradora.

Concretament, aquesta potència és de 979'5 megavats. La incineradora (cal recordar que la planta és de Tirme, i que Gesa hi té una participació important en aquesta empresa) aporta 20 megavats, per la qual cosa la suma total de potència és de 999'5 megavats.

Aquesta capacitat de producció, després dels problemes patits a final de juny i principi de juliol amb els recordats talls de llum, ofereix un ampli marge de reserva respecte de la demanda actual, que assolí, despús-ahir, la seva màxima punta bruta amb 734 megavats, si bé és previsible que sigui superada al llarg del present mes d'agost.

Si les descomptam, el que seria una punta neta, que és la que sempre manegen les administracions públiques, el consum màxim de despús-ahir fou de 687 megavats. Tenint en compte que la reserva ideal d'energia elèctrica és la que cobreix una possible avaria del grup generador més potent, les necessitats del sistema de Mallorca i Menorca estan cobertes.

En aquest cas, els grups generadors més potents són dos dels quatre que funcionen a la central tèrmica del Murterar, a Alcúdia. Cadascun ofereix 135 megavats, per la qual cosa, en cas d'avaria d'un d'ells, el marge de reserva és actualment més que suficient.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris