cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
20°

Un incendi causa l'enfonsament d'un iot de dotze metres a la badia de Palma

Sembla que el foc el provocà un curt circuit a la sala de màquines del vaixell

61138

El iot cremà molta estona a la Badia de Palma.

Un iot es calà foc a primera hora del capvespre a la badia de Palma, i s'acabà enfonsant a causa de la intensitat de l'incendi, encara que els seus deu tripulants pogueren ser rescatats sans i estalvis, segons informà el Centre Regional de Coordinació del Salvament (CRCS).

L'embarcació, d'uns dotze metres d'eslora i de nom Clarena, es començà a cremar, sembla que a causa d'un curtcircuit als motors, a la una de la tarda. Això provocà que la sortida de la prova de la Copa del Rei de vela s'hagués d'endarrerir, ja que el vaixell sinistrat es trobava en una zona on havia de situar-se una de les boies de la regata.

Els seus tripulants, tots ells de nacionalitat espanyola, es llançaren de seguida a l'aigua, d'on foren rescatats per una patrullera de la Guàrdia Civil i per una embarcació de Salvament Marítim de la base de Port de Portals. Al lloc del fets, a unes tres milles (a uns 5'4 quilòmetres) del sud de la punta del dic de l'Oest, també es desplaçà una altra embarcació de Salvament Marítim amb base a Palma.

A més, un helicòpter del Servei Aeri de rescat sobrevolà la zona, encara que la seva intervenció no fou finalment necessària, com tampoc la de nombrosos vaixells que s'aproparen al iot, que continuà cremant-se enmig de la badia de Palma fins que, a causa de la violència del foc, s'acabà enfonsant.

El remolcador de salvament procedí després a dispersar la contaminació produïda pel naufragi i a la recollida de les restes, que suraven i que podien constituir un perill per a la navegació. Les causes d'aquest incendi recorden el que es va produir el passat dia 1, quan un iot amarrat al Club de Mar de Palma, també començà amb foc als motors.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris