nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

El Govern construirà una residència per a persones grans a l'illa d'Eivissa

Les competències de Benestar Social permetran desenvolupar projectes d'atenció

El Govern compensarà els desequilibris territorials que s'han produït fins ara a les Pitiüses assumint el finançament necessari per a la construcció d'un centre de dia a l'illa de Formentera i una residència per a persones grans de 90 places a Eivissa.

La decisió del Govern de transferir les competències en matèria de Benestar Social ha estat «molt ben rebuda» per part dels responsables insulars. La presidenta del Consell explicà que és una de les competències més importants que rep la màxima institució insular, no només pel seu contingut sinó també, segons Costa, «per la xifra econòmica que suposa per al Govern insular».

Pilar Costa afegí que la competència «ve dotada d'una manera justa perquè no es pot acceptar una transferència que provoqui un dèficit econòmic». Al mateix temps, la presidenta del Consell destacà que les Pitiüses «han patit un dèficit històric respecte de la resta d'habitants de les Balears».

Segons dades comparatives amb les altres illes, el Govern gastava un 4'39 per cent a les Pitiüses enfront del 6'60 per cent de Menorca i el 89'01 per cent destinat a l'illa de Mallorca en qüestions de Benestar Social. Davant aquestes diferències, Pilar Costa exigí al Govern que no es donàs una competència sense estar ben dotada, ja que «s'havia de superar la discriminació que han patit les Pitiüses en els darrers anys».

D'aquesta manera s'ha aconseguit igualar el cost que es dedica a cada un dels ciutadans de les Illes. El cost total que es destinarà ara a Eivissa i Formentera en matèria social puja fins a 611 milions de pessetes, 211 són la quantitat que es destina actualment, mentre que 400 milions és la quantitat que es rebrà en les transferències. Així, en els pròxims tres anys es rebran 120 milions el primer, 130 el segon i 150 el tercer any de formalització de la citada transferència.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris