cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

Crítiques de Greenpeace al Ministeri de Matas per les platges artificials

Greenpeace ha donat suport a les declaracions de la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, contra la regeneració artificial de platges. Rosselló s'ha oposat a aquestes actuacions com a resposta a les manifestacions del nou director general de Costes del Ministeri de Medi Ambient, José Trigueros, favorables a la creació de platges artificials a través d'extraccions d'arena i a la construcció de ports esportius.

Resulta curiós recordar que l'actual ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, quan era president del Govern balear, demanà a l'Administració central que renunciàs a un projecte d'extracció d'arena davant la costa de la serra de Tramuntana, concretament en el litoral del municipi de Banyalbufar, que tenia com a objectiu regenerar platges de Castelló. D'aquell projecte, de moment, no se n'ha tornat a parlar.

Ara, un alt càrrec del Ministeri de Medi Ambient, i amb Matas com a màxim responsable, reivindica les extraccions com a mètode eficaç i adient de regeneració de platges o de creació d'arenals artificials. Eva Hernández, responsable de la campanya d'hàbitats de Greenpeace, ha afirmat que «a les Balears, les iniciatives de restauració de platges en regressió a través de mesures blanes, com la plantació d'espècies dunars o la instal·lació de barreres de canyís per afavorir la sedimentació eòlica, han tingut un èxit important».

L'organització ecologista considera que «aquests mètodes blans són més ecològics, duradors, econòmics i, per tant, més lògics que el dragatge d'arenes del fons marí i la seva deposició artificial sobre les platges amb una freqüència anual». Greenpeace ha insistit a Trigueros i Matas «la necessitat d'abandonar les actuacions dures per tal de recuperar la riquesa natural de les costes espanyoles i assegurar-les a llarg termini».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris