lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Uns grans cruis estructurals obligaran a esbucar i a refer l'escoleta municipal

L'Ajuntament no té doblers per fer front als 25 milions que costarà l'obra

L'escoleta municipal no podrà reobrir les seves portes el proper mes de setembre a causa d'unes importants deficiències estructurals detectades recentment a l'edifici. Unes enormes escletxes han comparegut a la majoria dels murs de l'immoble, que està integrat en el conjunt de les antigues cases dels mestres, de manera que l'Ajuntament ha decidit tancar-lo per motius de seguretat.

Els problemes varen sorgir ara fa dos mesos quan, de sobte, començaren a aparèixer en algunes parets uns petits cruis. Amb el temps aquests cruis s'han eixamplat fins a arribar als 2 o 3 centímetres d'amplada, i també han crescut.

Tan bon punt es va tenir constància d'aquestes deficiències, l'Ajuntament va encarregar un estudi de l'edifici.
En un primer moment els tècnics creien que el problema podia provenir de l'estructura de la teulada. Finalment, i després de realitzar algunes cales, es va descartar aquesta possibilitat. L'informe resultant estableix que la causa dels clivells de les parets és l'existència d'un moviment de terreny sota la casa que s'hauria vist agreujat pels deficients fonaments existents.

Segons explica el regidor Antoni Coll, ara es planteja un perill afegit, ja que és previst que es reformi i s'ampliï el centre sanitari que ocupa un altre dels antics habitatges dels mestres, de manera que no se sap si alterar l'estructura d'aquesta casa pot ocasionar més deficiències a la de l'escoleta. Davant aquesta situació, els tècnics han recomanat a l'Ajuntament que s'enderroqui tota l'escoleta i es reconstrueixi després amb uns fonaments més segurs.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris