nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Voltor no convoca els membres que el Govern té a la Junta Directiva

L'associació modificarà els estatuts per a no haver de tenir l'obligació d'incloure'ls

Voltor no ha convocat mai els dos membres del Govern que, segons els estatuts, en són membres de la Junta Directiva, concretament Pere Muñoz, director general de Cultura, i Jaume Pons, secretari general tècnic de la Conselleria d'Educació i Cultura. En el cas de Muñoz, aquest s'assabentà ahir a través de Diari de Balears de la seva condició de membre de l'executiva de l'associació, extrem que comprovà a través dels serveis de la Conselleria.

Voltor ha anunciat que convocarà una assemblea extraordinària per modificar els estatuts pel que fa a aquest aspecte. Segons un comunicat de Voltor, «la presència de l'Executiu era conseqüència i exigència dels convenis històrics que cada any signava amb el Govern balear» i que es materialitzaven en una subvenció. Tot i que el Govern Matas «suspengué unilateralment» els acords el 1997, Voltor confessa obertament que no va procedir a modificar els estatuts «tot esperant a veure què passava amb el nou Govern que s'havia d'elegir a mitjan 1999». La nota de premsa de l'entitat acaba dient: «Confirmada la continuïtat de la subvenció del Consell Insular de Mallorca a finals de l'any passat, es proposarà la derogació del precepte en una propera assemblea general extraordinària». La darrera assemblea general extraordinària tingué lloc la setmana passada i no s'hi va fer cap referència a aquest punt.

Els estatuts de Voltor preceptuen en l'article vuitè que, a la Junta Directiva, «s'hi afegiran dos representants de la Conselleria d'Educació i Cultura, que seran el secretari general tècnic i el director general de Cultura, ambdós amb les mateixes facultats que els membres electes». Aquest article fou introduït en els estatuts l'11 de desembre de 1990.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris