lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Un campaner assegura que ha cultivat cebes de dos quilos i mig de pes

José Sánchez diu que aquestes hortalisses «són les més grans de tot Mallorca»

Durant la temporada d'estiu, un dels plats més menjats a Mallorca és el conegut trampó; és temps de pebres verds, de tomàtigues gustoses i també de les cebes tendres. Ahir concretament va fer 40 anys que José Sánchez es va traslladar de Múrcia a Campos. Ara, si d'una cosa n'està orgullós és de les seves cebes tendres, ja que poden arribar a pesar dos quilos i mig, i segons afirma «són les més grans de Mallorca».

Sánchez no viu de la pagesia però sempre ha combinat el treball amb la seva passió per l'agricultura. «No cerc fer la fruita i verdura grosses, em surten així perquè les cuid molt bé», comenta aquest campaner. Quan li demanen com ho fa per aconseguir unes cebes tan grosses va molt alerta a descobrir el secret, però afirma: «clar que tenc una sèrie de trucs que fan que el que sembri surti d'aquesta grandària, no és habitual».

José Sánchez quan reflexiona sobre quins factors poden influir en la mida de la ceba fa sobretot referència al tipus de terra. Tot i que la terra de Campos és de call vermell, l'hort de Sánchez queda aïllat per posseir una terra calcària, és a dir, més porosa i amb propietats que poden ajudar a un major desenvolupament d'aquestes cebes, Sánchez diu que «tot el que utilitz és natural».

La seva dona Carmen i la seva filla Antònia estan molt orgulloses de José i per això no deixen de recordar-li cada dos per tres totes les verdures i fruites que ha aconseguit que cridassin l'atenció per la seva mida. Una de les verdures més grans que ha aconseguit és, per exemple, una carabassa de 38 quilos, una tomàtiga de 1.360 grams o una taronja de 800 grams.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris