cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Sanitat ha triplicat el pressupost d'Atenció Primària el darrer any

Salom assegura que és necessari arribar a acords amb l'Insalud

La Conselleria de Sanitat i Consum ha triplicat el pressupost destinat a Atenció Primària durant el primer any de Govern de Progrés, segons informà la seva titular, Aina Salom, durant el balanç en què analitzà la feina realitzada per aquest departament autonòmic. «Ha estat molt positiu i hem treballat molt», declarà Salom, qui explicà que el Pla d'Obres d'Atenció Primària, «la porta d'entrada a la sanitat», s'ha traduït en la signatura amb els ajuntaments illencs de nou convenis i de dotze protocols generals per tal de millorar els centres i la dotació de professionals.

L'objectiu de la consellera de Sanitat és aconseguir que aquesta àrea «arribi al lloc que ens pertoca, amb el finançament necessari per a l'atenció al ciutadà». Salom recordà que la despesa que el Govern central destina a la sanitat illenca és la més baixa de tot el país. Aina Salom recordà la promesa de la ministra de Sanitat, Celia Villalobos, de transferir les competències durant aquesta legislatura, que hauran de ser «justes i equitatives, perquè en aquest terreny no hi ha distinció política».

La Conselleria de Sanitat està treballant per tal de presentar al Parlament balear, a començaments del 2001, el pla sociosanitari, que Salom definí com a «complicat de concretar, perquè és molt difusa la frontera entre les àrees que ha de finançar el Ministeri de Sanitat i les que corresponen a la Comunitat Autònoma». Malgrat que les relacions entre l'Insalud i Sanitat han estat desiguals durant aquest any, Salom les qualificà de «bones i són les lògiques entre institucions». La consellera recordà que «estam condemnats a entendre'ns pel benefici dels ciutadans de les Illes i hem de planificar i executar projectes conjuntament».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris