nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

Turisme denega la legalització de 572 llars de vacances per tenir irregularitats

L'Associació d'Habitatges Turístics no descarta dur la Conselleria als tribunals

La Direcció General d'Ordenació Turística, que encapçala Josefina Casals, descarta legalitzar el 54% de les cases de vacances de Mallorca (572) que presentaren la sol·licitud per normalitzar la seva situació. La causa han estat les irregularitats que presenten, ja que no compleixen els requisits legals per obtenir la categoria.

L'Associació Balear de Viles Turístiques Vacacionals (ABVTV) no descartà ahir «recórrer als tribunals» si Turisme no accepta regularitzar aquestes llars de vacances, indicà el seu gerent, Miquel Cifre.

L'ABVTV reuneix 14 empreses que comercialitzen 983 habitatges unifamiliars (entre 5.000 i 6.000 places) com a allotjaments turístics, les quals es distribueixen entre els municipis de Pollença, Felanitx i Santanyí (Cala d'Or).

Cifre explicà que «nosaltres només realitzam l'explotació d'aquest tipus de cases, som intermediaris, ja que els encarregats de comercialitzar-les són els majoristes». Tot i això, l'ABVTV obté un 10% de l'import de cada un dels contractes d'arrendament que es formalitzen.

De les 1.069 peticions per legalitzar llars de vacances, Turisme tan sols n'està tramitant la regularització a 497 habitatges (el 46%). D'aquest total, a 132 ja els han emès l'informe tècnic i d'inspecció, mentre que 62 encara estan pendents de l'estudi de la secció tècnica i 37 de la corresponent verificació. Les 266 sol·licituds restants són cases vacacionals ja legalitzades sota el Reial Decret 2877/82.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris