lluvia ligera
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
26°

La moratòria urbanística estarà en vigor un mínim de dos anys i mig

La mesura romandrà vigent fins que quedi aprovat el pla territorial de Mallorca

La moratòria en el sòl urbà de Mallorca, que fou aprovada inicialment divendres passat per via d'urgència, tindrà una vigència d'almenys dos anys i mig, que és el temps que, segons les previsions del Consell, caldrà esperar per veure aprovat definitivament el pla territorial insular.

La presidenta del Consell, Maria Antònia Munar; el president de la Comissió Insular d'Urbanisme, Rafel de Lacy; i el cap de la Ponència Tècnica de la mateixa comissió, Marià Gual de Torrella, presentaren ahir el contingut de la norma cautelar.

Fou Rafel de Lacy qui declarà que «el pla territorial insular no s'aprovarà definitivament fins a final del 2002 o principi del 2003». Aquest fet serà el que determinarà el final de la vigència de la moratòria, si bé es permet una durada màxima de cinc anys que no es pensa, ni molt menys, exhaurir.

Munar inicià la presentació de la norma cautelar explicant que «després d'actuar en el sòl rústic, establint una superfície mínima edificable de dues quarterades, i en el sòl urbanitzable, desclassificant els terrenys corresponents a més de 70 projectes que implicaven en total milers d'habitatges, el Consell ara ha actuat sobre el sòl urbà, ordenant-ne el creixement».

Munar digué que «tenint en compte que el turisme és el nostre motor econòmic, n'estam afavorint la qualitat i no tant la quantitat, apostant per un turisme sostenible i per la qualitat de vida dels habitants de Mallorca». La presidenta afegí que «aquesta mesura no va contra ningú, sinó a favor de Mallorca. A més, no afecta els habitatges unifamiliars per no crear una problemàtica social. I hem de recordar que no hi haurà cap indemnització. No hi ha cap precedent de sentència judicial que fixi indemnitzacions per la protecció del territori. Això era una excusa fantasma que altres feien servir per no protegir. I si n'hi hagués precedents judicials, valdria la pena assumir aquestes indemnitzacions».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris