algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

L'escoleta infantil, alguna cosa més que una guarderia per nins i nines més petits

Des de fa tres anys el sistema d'educació dels infants ha canviat totalment

Una aixa és una eina que s'empra en la construcció de vaixells, una eina que serveix per col·locar la corda que fa que les barques surin dins l'aigua. Però Aixa és també una cooperativa educativa que es cuida de l'ensenyament dels nins i les nines de zero a tres anys del municipi de Sant Llorenç.

Aquesta cooperativa, que va néixer fa més o menys tres anys, està formada per dues mestres d'educació infantil, dues pedagogues i una psicòloga que consideren «que a les escoletes s'ha d'educar i no només guardar».

Abans al municipi només hi havia guarderies, però l'Ajuntament considerava que feia falta alguna cosa més sòlida, més formativa, per la qual cosa va decidir fer un estudi de les necessitats de la població i es va crear la cooperativa Aixa com a encarregada de dur a terme aquest servei. «De llavors ençà les activitats que realitzen els més petits estan dirigides a la consecució dels fins prevists a la LOGSE», explica Bartomeu Mestre, regidor d'Educació.

La línia metodològica que se segueix en aquesta escoleta es concreta en diferents punts com ara el model d'escola activa, l'ensenyament globalitzat i l'aprenentatge significatiu, entre d'altres. La coeducació, la aconfessionalitat, l'activitat com a pluralisme i els valors democràtics són, juntament amb el català, les línies bàsiques d'ensenyament que caracteritzen el funcionament d'aquest tipus d'escoles infantils.

Els nins aprenen jugant, aprenen cantant i escolten amb atenció els nombrosos contes que les seves tutores els expliquen. A cada aula hi ha un màxim de 16 al·lots, cosa que permet que l'educació i l'atenció sigui molt personalitzada.

Cada any, els més petits porten a casa un dossier personalitzat, carregat de fotografies que expliquen els moments més importants que s'han viscut a l'escoleta durant tot l'any, els més grans, és a dir els de dos i tres anys fan el mateix però cada tres mesos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris