muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Rosselló assegura que el consum d'aigua s'ha reduït a les Balears un 2% en relació al 1999

Així i tot, en la seva visita a la ciutat, recordà que el consum mitjà és 2'5 vegades superior al recomanable

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, va manifestar ahir la seva satisfacció per la resposta favorable dels ciutadans de les Balears cap a l'estalvi davant la sequera que es pateix. Aquesta resposta es reflecteix en el fet que el consum d'aigua a les Illes ha descendit un 2% en relació a l'any passat, quan les previsions eren que s'incrementàs. Això, per la consellera, demostra que la gent és conscient de la necessitat de no tudar l'aigua.

Així i tot, Rosselló va advertir que a les Balears, malgrat el positiu descens, es consumeixen 203 litres diaris per ciutadà, mentre que l'ONU recomana un consum de 82 litres per dia i a Europa el consum mitjà està en 150 litres per dia. La consellera també assenyalà que a les Illes el 60% dels recursos hídrics es destinen a regadiu i només el 38% a consum urbà.

Rosselló, que visitava ahir l'estand que el seu departament ha preparat per fomentar l'estalvi d'aigua entre els ciutadans, anava acompanyada del director general de Recursos Hídrics, Antoni Rodríguez, qui va anunciar que demà dilluns entrarà en funcionament algunes dessaladores mòbils que permetran la producció de 2.000 metres cúbics d'aigua diaris. Rosselló va voler destacar també la col·laboració dels ajuntaments en la campanya i, en especial, el de Sóller, que ha fet de, qualque manera, seva la campanya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris