nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

La Caeb critica la «sospitosa» aprovació de la moratòria en període vacacional

Denuncia «la manca de debat pausat i consens» i preveu perjudicis econòmics

El president de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (Caeb), Josep Oliver, expressà ahir a Diari de Balears el seu malestar pel fet que «la moratòria s'hagi aprovat pràcticament en el mes d'agost. No es tracta de nocturnitat, però sí que es podria parlar de canícula. Fer això abans de les vacances resulta, almenys, sospitós. M'ha recordat les pujades del preu de la benzina, sense avisar».

Sobre els efectes de la norma cautelar, Oliver manifestà que «indubtablement pot causar algun perjudici a l'economia en general, no només en el sector de la construcció, però, ara per ara, aquest perjudici no és avaluable». De tota manera, un dia després de l'aprovació de la moratòria, Oliver es mostrà més molest pel moment elegit, «tota una sorpresa», que no per les possibles conseqüències de la mesura: «No sé si aquests dies d'estiu trobarem cap professional que ens ajudi a elaborar i redactar les al·legacions.

No obstant això, la Caeb es reunirà per estudiar i analitzar la moratòria i les repercussions previsibles». Josep Oliver recordà que la confederació que presideix «ha reclamat des de fa anys una llei o planificació urbanística que imposi les regles del joc. Estam d'acord amb una ordenació del creixement, però consider que les formes han fallat amb l'aprovació d'aquesta moratòria. Ara bé, s'han de respectar les decisions de les institucions perquè els polítics són els encarregats de legislar com volen, però no puc deixar de dir que els darerrs dies hem assistit a una autèntica cerimònia de la confusió».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris