algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El rebut de l'aigua de Palma és el segon més car de les capitals de províncian

Els residents al municipi paguen una mitjana de 4.866 pessetes mensuals pel líquid

95146

La sequera obliga a dessalar aigua per a Palma. És més cara.

La sospita que tenien els ciutadans de Palma s'ha confirmat. El preu que es paga per l'aigua a la ciutat del batle Fageda és un dels més elevats de tots els municipis importants de l'Estat espanyol. De fet, tan sols Múrcia ens supera entre les capitals de província, ja que en aquesta capital el rebut de l'aigua costa 5.321 pessetes a cada unitat familiar.

L'enquesta realitzada per Diari de Balears entre les empreses subministradores d'aigua o entre els consistoris que s'encarreguen de manera directa del servei ha establert, com a paràmetres per poder fer una avaluació comparada fiable, un consum de quinze metres cúbics mensuals, la despesa mitjana d'una família de quatre persones.

Això suposa que estam avaluant els preus del consum d'una casa on es gasten cinc-cents litres d'aigua diaris, o el que és el mateix, una llar on hauria d'arribar un dels camions cisterna més grans cada mes i un altre dels petits. El preu de l'aigua que hem adjuntat en el gràfic que acompanya aquesta informació és el preu final que se satisfà als distribuïdors, inclosos tots els imposts, la tarifa fixa i les quotes i cànons de sanejament.

D'aquesta manera, s'ha de destacar que els palmesans ja pagaven la segona aigua més cara d'Espanya sense la darrera pujada de la quota fixa aprovada per la junta general d'accionistes de l'empresa duita a terme dijous passat (en el gràfic ja hem calculat el preu aplicant la pujada de 313 pessetes en cada un dels rebuts), mentre que la ciutat on el líquid és més barat és Melilla, on només se'n paguen tres-centes pessetes, tot i que el preu no inclou el manteniment ni el sanejament, que va a compte del particular.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris