algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

La XIB notifica a Interjes la nul·litat de la concessió de la Victòria

L'empresa té fins a un mes per presentar al·legacions a l'expedient

La Xarxa d'Instal·lacions Balears (XIB) ha notificat a Interjes, empresa que gestiona l'alberg de la Victòria (Alcúdia), que la pròrroga de la concessió concedida el 1998 és nul·la.

Segons declarà Joan Font, responsable de la XIB, l'expedient està tancat i ara Interjes disposa d'un termini d'entre quinze dies i un mes per presentar-hi al·legacions. Font espera que la XIB hagi recuperat la gestió de l'alberg durant el mes de setembre.

Aleshores la Conselleria de Benestar Social té la intenció de presentar una demanda contra la diputada Rosa Estaràs. Fernando Caro, titular de la cartera, té en el seu poder dos dictàmens externs que consideren que en la concessió de la pròrroga Estaràs incorregué en tres delictes: prevaricació, infidelitat en la custòdia de documents i falsedat en document oficial. La interposició immediata de la demanda podria paralitzar la recuperació de l'alberg. Jesús García Oeo, administrador únic d'Interjes de Peguera, va ser regidor pel PP a Calvià.

Rosa Estaràs admet l'existència d'«errors administratius» en la concessió de la pròrroga, però nega rotundament la comissió de cap delicte. La dirigent conservadora se sent objecte d'una persecució política i recorda que en el consell de direcció que concedí la concessió hi era representat el Bisbat a través de la Fundació per l'Esplai.

Ramon Serra, de la Fundació per l'Esplai, ha explicat a Diari de Balears que sempre fou partidari de recuperar la concessió, però que els representants de l'anterior Govern li lliuraren un informe jurídic que dictaminava que el 1998 la pròrroga ja havia estat concedida per silenci administratiu. Sembla que l'Executiu, representat per Estaràs, apel·là a l'existència de dos contractes signats el 1993 amb pocs dies de diferència i en donà per vàlid un segons el qual la pròrroga ja estava concedida des de feia un any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris