algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Educació compra una nova seu al carrer Aragó amb una inversió de 985 milions

Les oficines d'aquesta Conselleria suposaven actualment una despesa de 136 milions

La nova seu de la Conselleria d'Educació i Cultura ha suposat a l'Executiu autònom una inversió de 985 milions de pessetes i estarà situada en dos immobles ubicats als números 207 i 205 del carrer d'Aragó de Palma. El preu de compra és de 985 milions de pessetes, dels quals 394 es faran efectius enguany. La resta "591 milions" no es pagarà fins l'any 2001, ja que l'empresa propietària (Flabesa, del Grup Flex) ha acceptat no computar cap tipus d'interès per aquest ajornament.

Aquest fou un dels acords adoptats ahir pel consell de Govern. El conseller de Presidència, Antoni Garcias, informà que els dos immobles tenen una superfície de 6.100 i 3.727 m2, respectivament. El primer alberga unes naus de 1.158 m2, mentre que el segon disposa d'un edifici de 8.393 m2, amb planta baixa i quatre més d'alçada.

Les dependències que ocupa actualment la Conselleria d'Educació en règim de lloguer suposen una despesa anual de 136'1 milions. Concretament, la Comunitat Autònoma paga 84'8 milions a l'any per l'edifici del carrer del Capità Salom i 51'2 pel dels Geranis. A més, s'ha d'afegir el cost de 10 milions de pessetes anuals en concepte de comunitat de Capità Salom, a més de l'impost del béns immobles que, d'acord amb els contractes de lloguer subscrits en el seu moment, corren a càrrec del Govern.

Amb aquesta operació, en un termini de menys de set anys la Comunitat Autònoma haurà amortitzat el preu pagat pels dos edificis.

L'operació de compra, pel sistema d'adquisició directa, començà amb l'oferta per part de l'entitat Flabesa dels dos immobles per un import de 1.000 milions de pessetes. Després de successives negociacions, es va aconseguir fixar-ne el preu en 985 milions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris