algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

El Govern aprova 82 zones protegides per evitar la pèrdua d'ajudes europees

S'exposaran públicament per tal que propietaris i administracions presentin al·legacions

El consell de Govern aprovà ahir la llista de 82 Llocs d'Interès Comunitari (Lic) que proposarà a la Unió Europea per tal que el 17% del territori de les Balears estigui protegit segons els criteris de la xarxa Natura 2000. L'incompliment d'aquesta regulació comunitària pot provocar la pèrdua de les ajudes europees.

Aquesta decisió s'ha pres després de les amenaces a l'Executiu autonòmic per part de la UE de perdre aquest any i el 2001 els fons estructurals i de cohesió (aproximadament 2.000 milions de pessetes) si no s'ampliaven les zones protegides.

A més d'aquesta mesura, el Govern també acordà iniciar els tràmits per a la declaració, mitjançant un decret, de 40 Zones d'Especial Protecció per a les Aus (Zepa), així com obrir un tràmit d'audiència als propietaris, ajuntaments, consells insulars i altres interessats que es puguin veure afectats.

No obstant això, els terrenys que dins d'aquest llistat estiguin qualificats com a sòl urbà s'exclouen de l'àmbit delimitat tant per als Lic com per les Zepa.

La selecció de les zones ha corregut a càrrec de la Conselleria de Medi Ambient, que ha donat d'aquesta manera compliment a la directiva europea per la presència d'espècies o hàbitats necessitats de mesures per a la seva conservació, amb atenció preferent a les espècies i comunitats endèmiques.

Concretament, la llista de Zepa s'ha revisat amb els criteris establerts per la Unió Europea en la seva carta d'emplaçament a Espanya d'1 de febrer del 2000.

El Consell de les Comunitats Europees aprovà el 1992 la directiva que fixa la conservació dels hàbitats naturals i de la flora i fauna silvestre. Aquesta norma contempla una xarxa ecològica europea de zones especials de conservació, anomenada Natura 2000.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris