algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El Pacte aprova una moratòria que qualifica de «moderada» per a Eivissa

El Partit Popular oferí consens i diàleg abans d'aprovar les normes cautelars

El Consell Insular aprovà ahir, amb el suport del grup Mixt, les normes cautelars d'ordenació urbanística a les Pitiüses. El conseller d'Ordenació del Territori, Josep Marí Ribas, defensà el desenvolupament d'una norma cautelar per tal de regular el creixement de la construcció a Eivissa abans que s'aprovi el pla territorial parcial de les Pitiüses.

Marí Ribas recordà que la moratòria impulsada per l'equip de govern preveu limitar el creixement urbanístic a les zones on la pressió constructora és més elevada, és a dir, al litoral illenc. Josep Marí Ribas fou rebut amb crits contraris a la moratòria i el conseller insistí que es tracta d'un document «moderat que s'adapta a la realitat actual de l'illa».

El Pacte rebutjà les esmenes presentades pel conseller d'Els Verds, Joan Buades, amb la intenció d'ampliar els supòsits d'aplicació de les suspensions de llicències. Marí Ribas assegurà que les peticions ecologistes «són molt restrictives». Després de destacar que la norma suposarà «millores en la qualitat de vida dels ciutadans», el Pacte ressaltà que la finalitat de la moratòria és evitar situacions urbanístiques irreversibles, «que posin en perill l'aplicació del pla territorial parcial de les Pitiüses».

El portaveu del grup Mixt, Joan Buades, votà a favor de la proposta presentada per l'equip de govern tot i que la qualificà de «poc restrictiva». Joan Buades aguantà diverses interrupcions dels assistents al ple que criticaren la postura defensada pel conseller ecologista. La situació provocà que la presidenta del Consell, Pilar Costa, advertís de la possibilitat de desallotjar la sala si seguien els incidents. Buades es mostrà partidari d'ampliar la suspensió de les llicències de construcció per tal d'evitar, digué, «la sobreexplotació dels recursos naturals i les infraestructures de l'illa». Joan Buades criticà l'actitud dels empresaris de la construcció, als qui acusà de voler «munyir Eivissa com si fos una mina». Buades havia demanat que Formentera també es veiés afectada per aquestes normes cautelars.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris