algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

El martell del port causa l'extinció de l'endemisme del molí d'en Regalat

Per això l'Ajuntament ha decidit deixar construir dins aquest solar vuit xalets

El Limonium majoricum, un endemisme únic al món que només es troba en el seu hàbitat natural a la finca del molí d'en Regalat, s'està extingint per mor pel nou port esportiu de la Colònia de Sant Pere. Sembla ser que el martell del port ha provocat un canvi de corrents d'aire a la zona i l'esmorteïment de l'efecte esprai de les brises marines, unes condicions que són bàsiques per l'hàbitat del Limonium majoricum.

Aquesta és la deducció a la qual ha arribat el Jardí Botànic de Sóller i també la Conselleria de Medi Ambient i a la qual va recórrer ahir el regidor d'Urbanisme, Jaume Giscafrè (IA), per aixecar la suspensió de llicències que hi havia dins el solar del Molí d'en Regalat i permetre, així, la construcció de vuit habitatges unifamilars en aquest solar.

Giscafrè explicà que havia mantingut converses amb el director general de Biodiversitat i també amb el del Jardí Botànic de Sóller i que ambdós es mostraren partidaris de l'aixecament de suspensió de llicències perquè, tanmateix, la planta estava condemnada a desaparèixer del molí d'en Regalat. És per això que en anunciar l'aixecament de llicències, Giscafrè digué que ho feia «sense cometre cap pecat de delesa de biodiversitat».

Després afegí que quedaven 15 dies per presentar al·legacions i encara que va dir que veia amb bons ulls la proposta del regidor d'EU-EV, Julen Adrian, de tornar a suspendre llicències per tal d'estudiar les conservacions d'aquesta espècie en el seu hàbitat natural, després Adrian es quedà sol defensant la seva proposta. Així que a partir d'ara es podrà construir en aquest solar un xalet dins cada 1.000 metres quadrats, d'una planta baixa més pis. En el ple també acordaren aixecar les llicències d'obres a la resta de la Colònia de Sant Pere. Allà, però, els paràmetres urbanístics que aplicaran són menys restrictius, una casa cada 800 metres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris