algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Una sentència titlla «d'irregular» l'actuació de l'exdirector general d'Interior Joan Pol

L'excap de Seguretat ocultà dades que haurien pogut costar 50 milions al Govern

Una sentència de la magistrada María del Carmen Frigola observa «irregularitats» i «demostrada manca de lleialtat» en la conducta de Joan Pol, excap de Servei de Seguretat i Emergències de Conselleria d'Interior.

Pol, inspector de Policia i director general d'Interior durant el Govern de Jaume Matas, havia interposat recurs contra el seu cessament en el càrrec de cap de Seguretat al·legant «discriminació» per raons ideològiques. El recurs, pels motius esmentats a dalt, ha estat desestimant pel jujtat del Contenciós-Administratiu número 1. Pol no comparegué en el judici.

Segons recull la sentència, Joan Pol «no informà» el seu successor en la direcció general «de la necessitat de contestar un requeriment que sol·licitava l'Agència de Protecció de Dades i que aquesta manca de contestar en el termini indicat podia ser penada amb multa de fins a 50.000.000 de pessetes».

Així mateix, la sentència es refereix a «episodis de manca de lleialtat com rebre i obrir el correu a nom del director general d'Interior quan ja no ocupava el càrrec, correu que no lliurava» al seu successor, Antoni Torres. Torres declarà al judici que «durant tres o quatre mesos intentà treballar amb el demandant», és a dir mantenir-lo en el càrrec de lliure designació de cap de Seguretat i Emergències de la Conselleria d'Interior.

La sentència recull que hi hagué «problemes d'horari i en particular la utilització indeguda d'un vehicle de la Conselleria d'Interior que utilitzava privativament, quedant-se'l els caps de setmana, i reiteradament per anar i tornar del seu domicili a Muro a pesar de la reiteració de la prohibició de forma verbal d'aital ús fins que no se li prohibí per escrit».

D'altra banda la jutgessa desestima que el motiu del cessament fos una filtració a la premsa d'un informe sobre l'incendi d'Artà, «fet que no ha quedat acreditat en la via administrativa ni en fase judicial».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris