muy nuboso
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
14°

Manacor és la segona ciutat d'Europa amb més vehicles per habitant

El municipi registra 29.316 automòbils per a 33.015 ciutadans empadronats

Manacor representa la segona ciutat d'arreu d'Europa que compta amb més vehicles per habitant. D'aquesta manera, l'índex de motorització de Manacor es troba a tan sols un punt per sota de la ciutat italiana de Milà.

En total són 29.316 vehicles de tracció mecànica per a una població censada de 33.015 habitants. D'aquesta relació s'extreu que la densitat de vehicles que circulen per les vies del municipi és elevadíssima: entorn d'un 80 per cent de cotxes per habitant.

Tenint en compte que d'aquests 33.015 habitants empadronats a Manacor, més de la meitat dels quals no són conductors en potència, ja que no tenen els 18 anys o han superat els 75 anys, cada ciutadà de la localitat estaria en possessió d'un turisme, motocicleta o ciclomotor. Més encara, cada família manacorina compta amb una mitjana de 2'5 vehicles.

Aquest elevat índex de motorització que presenta Manacor té una incidència directa sobre el nombre d'accidents a la ciutat. «El nombre de vehicles per habitant i la xifra d'accidents són dues variables amb un grau de correlació molt elevat, ja que a mesura que s'incrementa l'índex de motorització, també augmenten les xifres d'accidents», va explicar Antoni Sureda, inspector en cap de la Policia Local de Manacor.

Si l'any 1993, es registraren un total de 379 accidents de trànsit a Manacor, l'any 1999 es varen produir més de 670 accidents, amb un nombre de ferits de cada cop major. Per a l'any 2000 s'esperen unes dades més elevades quant al nombre d'accidents, però també en relació amb l'índex de motorització, que es preveu més elevat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris