nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

El 2003 començarà a funcionar el nou centre per a persones discapacitades

Benestar Social convoca un concurs per a un projecte de 600 milions

El nou centre de caràcter interinsular per a discapacitats, el «projecte estrella» de la Conselleria de Benestar Social, segons el definí la seva titular, Fernanda Caro, començarà a funcionar l'any 2003 i implicarà una inversió de 600 milions de pessetes, dels quals 500 seran aportats pel Govern balear a través de l'Institut Balear d'Afers Socials (Ibas) i els altres 100 provindran del Ministeri de Treball.

El centre es construirà als antics garatges de la Marina al carrer Joan Crespí, cantonada amb el carrer Vinyedo de Palma, un edifici amb la façana protegida. El sistema ideat per Benestar Social ha estat la convocatòria d'un concurs d'avantprojectes, que es publicarà l'1 de setembre, procés en el qual han comptat amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes.

Antoni Ramis, degà de l'òrgan col·legial, definí el concurs com a «difícil, poc habitual i atractiu per als arquitectes», ja que el 99% de les seves feines es destinen al disseny d'habitatges i «sorgeixen poques ofertes d'aquest tipus».

Ramis digué que l'edifici «dóna moltes possibilitats d'introduir-se en un disseny emblemàtic per a la ciutat» i assenyalà que els arquitectes concursants hauran de familiaritzar-se amb els problemes dels discapacitats.

Ramis avançà que, amb tota seguretat, els arquitectes hauran de formar equips multidisciplinaris en els quals podrien participar altres professionals relacionats amb l'atenció a minusvàlids, com ara metges, assistents socials i enginyers. «Els arquitectes ja treballam amb els reglaments que fixen les condicions d'accessibilitat, però en aquest cas hauran de potenciar-se al màxim».

Las bases del concurs preveuen la resolució del jurat a partir del 10 de gener del 2001 i s'hi han establert tres premis: de 2'5 milions de pessetes i adjudicació del desenvolupament del projecte per al guanyador; un segon premi d'1.250.000 pessetes i un tercer de 500.000.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris