nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Veïns del centre antic aturen el pla Mirall perquè destrossa l'empedrat

Cort s'havia compromès a aixecar les peces senceres i recol·locar-les

Veïns del barri de la Catedral aturaren ahir al matí les obres del pla Mirall en el carrer de Sant Roc en comprovar, astorats, que una màquina de construcció estava destrossant l'empedrat antic, amb peces de Binissalem col·locades a la dècada dels 40.

L'activitat de la maquinària despertà l'alarma dels veïns i decidiren plantar-se davant ella per evitar fets irreparables. Els operaris, en no poder continuar la feina per l'oposició veïnal, decidiren cridar el director municipal de l'obra, el qui s'hi personà poc després.

Resulta que l'Associació de Veïns i Comerciants de la Zona de la Catedral disposa d'un escrit del gerent del Consorci Pla Mirall-Centre, Jeroni Saiz, en el qual es compromet que es recuperaran totes les peces de l'empedrat durant l'execució de les obres. Així i tot, el director de l'obra digué als residents allà presents que no hi havia cap manera de realitzar la tasca sense espatllar les pedres.

El més curiós i cridaner del cas va ocórrer a continuació. El responsable comunicà als veïns que estava disposat a aturar els treballs durant 48 hores si, en aquest temps, són capaços de dur algú que ensenyi als operaris a realitzar les obres sense fer malbé les peces.

El president de l'associació de veïns i comerciants de la zona, Frederic Esteve, ha expressat la seva perplexitat davant aquesta proposta. Esteve declarà ahir a Diari de Balears que «si ha de servir per salvar l'empedrat, farem el que ens ha dit el director de les obres i cercarem algú que ensenyi als seus operaris a treure les pedres sense destrossar-les. Ja hem consultat amb alguns margers i picapedrers mallorquins, i ens han dit que només caldria rompre les pedres si estan aferrades amb ciment. No és el cas, ja que estan col·locades en sec.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris