algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El Govern d'Aznar rebutja ara la privatització en bloc dels aeroports

Pretén cercar altres fórmules que permetin a les autonomies gestionar les instal·lacions

72616

Son Sant Joan obtingué uns 9.000 milions de pessetes de benefici l'any passat.

El ministre d'Administracions Públiques, Jesús Posada, assegurà ahir a Madrid al conseller de Presidència, Antoni Garcias, que el Govern central rebutja el projecte de l'exministre de Foment Rafael Arias-Salgado de privatitzar en bloc la xarxa aeroportuària estatal.

Al mateix temps a Palma, l'Executiu i el sector empresarial balear signaren un document consensuat a través del qual reclamen a Madrid la creació d'un model aeroportuari en què Aena es transformi en un hòlding empresarial dividit en consorcis territorials de gestió i negoci que garanteixin «la no-deslocalització» de les decisions. La proposta serà donada a conèixer a l'Administració central i a altres comunitats autònomes.

Garcias puntualitzà que «la meva impressió és que el Govern central descarta tota possibilitat de privatització, ja que no ho veuen necessari sempre que es mantengui Aena com a gestor, o sigui, una gestió únicament pública». A més, indicà que «Madrid està obert a cercar noves fórmules de participació que donin respostes a la mulititud de peticions realitzades per les autonomies per gestionar els seus aeroports».

Executiu i empresaris illencs proposen que el 51% de la propietat del consorci aeroportuari balear recaigui en mans públiques, mentre que el 49% restant el controlin entitats privades. Les cambres de Comerç, com a institucions amb una doble vessant pública i privada, farien un paper d'àrbitre entre les parts.

El consorci dissenyaria els valors estratègics de l'activitat aeronàutica i aeroportuària. A més, definiria els criteris de gestió privada dels aeroports i la seva aplicació, i podria assumir-ne, «si es considera necessari», la gestió directa total.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris