nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 13°
13°

Més de dues-centes persones, contra la repressió policíaca a Palma

Catalina Cirer es comprometé a rebre els afectats i a evitar que la situació es repeteixi

91532

Els manifestants exhibiren pancartes, senyeres i cridaren contra les «forces d'ocupació».

T.A.

Més de dues-centes persones es varen manifestar ahir horabaixa davant de la Delegació del Govern Central contra «l'abús policíac». La concentració havia estat convocada per la vintena de joves que diumenge passat varen ser identificats de forma violenta per part dels agents de la policia estatal al port de Palma quan tornaven d'una acampada organitzada per les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya a la localitat catalana d'Arbúcies.

La delegada del Govern, Catalina Cirer, va baixar del seu despatx i dialogà durant més de mitja hora amb els portaveus del col·lectiu, Tomeu Martí i l'escriptor Bartomeu Mestre, que li exposaren la situació viscuda al port diumenge i que ha estat recollida àmpliament en les darreres edicions de Diari de Balears. Cirer també va escoltar els pares dels joves que varen patir la repressió policíaca.

La delegada del Govern va exhortar a tots els manifestants a presentar les denúncies que creguessin convenients contra l'actuació policíaca i es va comprometre a investigar els fets.

També va dir que «les portes d'aquesta casa són obertes a tothom, però encara ningú no m'ha demanat per escrit cap entrevista, ni tan sols m'han telefonat», i es va oferir a donar les explicacions necessàries sempre que se sol·licitàs de manera formal. Tot i això, la delegada assegurà que maldaria per tal que circumstàncies i fets com el de diumenge no es tornassin a produir.

Entre els manifestants va destacar la presència de personalitats com la consellera de Benestar Social, Fernanda Caro; els regidors del PSM a l'Ajuntament de Palma, Maria Costa i Biel Barceló; la regidora per Esquerra Unida-Els Verds a Cort, Lila Thomàs; el regidor d'EU a Marratxí, Miquel Rosselló; els escriptors Llorenç Capellà, Biel Florit i Héctor Hernández, i el professor de la UIB Joan Mir, col·laboradors de DdB.

Tomeu Martí féu un improvisat discurs on es va destacar i agrair la presència de gent major i de mitjana edat i es va recordar que «fa vint-i-cinc anys ells ja demanaven la llibertat d'expressió que ara, mort el dictador fa molt de temps, alguns encara ens neguen».

El missatge de Brecht
Aquest poema de l'autor alemany, tot un himne a la lluita contra les desigualtats i contra la persecució ideològica de qualsevol motiu va ser llegit per Llibertat Mestre. Tota una proclama.

Primer s'emportaren els negres,/ però me'n vaig fotre,/ perquè jo no ho era.

Tot seguit s'endugueren els jueus,/ però a mi no m'importà gens,/ perquè tampoc no ho era.

Després detingueren els capellans,/ però com que no sóc religiós,/ tampoc no va importar-me.

Llavors empresonaren uns comunistes,/ però jo, que no sóc comunista,/ no vaig preocupar-me'n gaire.

Ara m'han agafat, / pero ja és massa tard!.

Bertolt Brecht

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris