cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Hisenda balear ha trobat enguany 9.000 milions en doblers opacs

L'Agència Tributària ha potenciat l'activitat per detectar les infraccions

L'Agència Tributària ha provocat l'aparició de 8.915 milions de pessetes opacs durant els sis primers mesos de l'any 2000, després de les tasques realitzades pel departament d'inspecció. En aquest període s'han obert 2.206 expedients, el que demostra una potenciació de l'activitat d'aquesta àrea, un dels objectius prioritaris d'aquesta administració dependent del Govern central.

Durant tot l'any 1999, s'aixecaren 3.999 actes d'infracció, que implicaren l'ingrés de 12.528 milions de pessetes. Si es manté aquesta línia, el present exercici superarà els resultats obtinguts l'any passat.

El delegat de l'Agència Tributària a les Balears, Antoni Miralles, ha reconegut que ja s'ha iniciat la comprovació «d'una sèrie de contribuents que han adquirit immobles i que no han presentat la declaració». Aquesta via d'investigació és una conseqüència de l'acord signat el passat mes d'octubre entre aquest organisme i la Conselleria d'Hisenda i Pressuposts del Govern balear.

D'acoerd a aquest conveni, ambdues administracions s'estan intercanviant informació sobre l'adquisició d'habitatges realitzada pels no residents a les Illes. Concretament, les dades inclouen la identificació de la persona que hagi accedit a l'immoble o altres tipus de bé, la casa adquirida, la seva localització i el valor comprovat de la residència.

Aquestes dades són conegudes per la Conselleria perquè les operacions immobiliàries estan subjectes al pagament de l'impost sobre transmissions patrimonials, un dels quatre tributs que estan cedits a la Comunitat Autònoma.

Fonts d'Hisenda assenyalaren que aquesta informació té un gran valor. «No tan sols perquè pot afectar la tributació per IRPF i patrimoni dels subjectes que efectuïn l'operació immobiliària, sinó sobretot perquè pot afectar-ne també la determinació de la residència fiscal, de manera que si resulten residents a les Balears, tota la tributació per l'impost de patrimoni i el 30% per IRPF correspon a la Comunitat Autònoma».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris