algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

La Vall torna a vibrar amb la diversitat de cultures de la XX Mostra Folklòrica

Els grups de Tahití i del Sàhara, els que més expectació crearen en l'obertura d'ahir

Encara que al matí ja es desenvoluparen els primers intercanvis, fou ahir vespre quan es va donar el tret de sortida a la XX Mostra Internacional Folkórica de Sóller, convertint-se la nostra Vall, per una setmana, en la capital de la cultura i del folklore, amb la participació de grups de gairebé els cinc continents.

A les nou i mitja del vespre passades, els diferents grups participants, en total 180 persones, feren la seva arribada a Sóller amb desfilada i pujaren a damunt l'escenari a mida que eren reclamats pels presentadors alhora que rebien les fortes mambelletes del públic present.

Un cop tots els grups foren damunt l'escenari i abans de procedir al preceptiu intercanvi de regals, el batle de Sóller, Joan Arbona, fou l'encarregat de dirigir unes paraules de benvinguda als grups i manifestar a tots els sollerics el seu desig que gaudeixin d'aquests dies de Sa Mostra.

I fou el moment de començar a ballar i, continuant la tradició, el grup amfitrió, Aires Sollerics, fou l'encarregat d'obrir el torn d'actuacions amb els seus boleros i jotes.

Però, evidentment, el públic esperava veure els grups foranis, i el primer fou el de Buriatia amb les seves belles danses ballades normalment en cercle.

A continuació va tocar el torn a un dels grups més esperats, el de Tahití, que va oferir una actuació en la qual els instruments de percussió jugaven un paper prou important, essent un dels grups que va rebre més aplaudiments. I de Tahití ens anàrem a Àsia per escoltar el grup de Geòrgia, que ens va sorprendre amb les seves espectaculars coreografies i la diversiatat d'indumentària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris