nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

El PP presenta més de 400 firmes contra el canvi dels noms franquistes dels carrers

El regidor Ripoll diu que no vol canviar els noms perquè no sap què és la dictadura

76874

Les plaques dels carrers de Son Servera que fan referència a l'època franquista seran canviades.

Els regidors del Partit Popular han votat en contra del canvi de nom dels carrers franquistes del municipi serverí que ha aprovat l'equip de govern, PSM-PSOE. El grup popular ha al·legat unes 400 firmes dels ciutadans d'alguns carrers que no volen que es canviïn els noms que han tingut la segona part de segle perquè, segons afirma el PP, «provocarà problemes amb Correus».

Eduard Servera (PSOE), batle de Son Servera explicà durant el ple d'ahir que «volem que els visitants vegin que hem superat la dictadura i el franquisme, no podem continuar amb noms ofensius de personatges que varen cometre crims terribles». El regidor més jove del PP, Damià Ripoll va contestar que «jo no sé què és la dictadura perquè no la vaig viure, si la gent afectada directament no està d'acord amb aquest canvi li de donar suport, per això hi vot en contra».

Aquest era el primer dels nou punts inclosos dins el ple d'ahir migdia i només el debat del canvi de noms va durar una hora. Les discussions se succeïen de manera descontrolada i, sempre que es podia, el grup al poder recordava que al poble hi ha democràcia «encara que passin incidents tan lamentables com el de dia 11 de maig», en què un grup antiparc prengueren la sala de plens i impediren l'acte democràtic.

En total els noms a canviar són 15, entre carrers i places, els vuit que tindran un canvi més prioritari seran els de nomenclatura política com són el del Generalísimo Franco, que passarà a dir-se carrer de Ciutat; el de la plaça Espanya, que es dirà de Sant Joan "patró del municipi" o el carrer Héroes de Toledo, que es dirà sa Puntera.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris