nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
13°

El Consell Insular aprova demà per urgència la moratòria urbanística

La norma vol ser l'instrument legal per racionalitzar els recursos

El Consell de Menorca aprovarà demà en un ple extraordinari la moratòria urbanística acordada pel Govern.

La suspensió cautelar de llicències per a l'illa menorquina serà vigent fins a l'aprovació del pla territorial parcial (PTP). La decisió del Govern del que en llenguatge oficial s'anomena Norma Territorial Cautelar ha agafat per sorpresa l'oposició i els promotors urbanístics. Un dels motius pels quals el Govern de Francesc Antich ha decidit avançar l'acord és evitar la possibilitat d'una allau de projectes urbanístics en els registres municipals, com va passar amb la moratòria turística.

A més, el Consell ha reclamat els darrers mesos la potestat per ordenar el territori insular. El text assenyala que el procés de transformació i aprofitament del territori amb finalitat urbanística a Menorca ha augmentat durant els darrers anys sense tenir en compte els criteris de racionalitat en la utilització i el consum de recursos naturals i la qualitat en la transformació del sòl, que són indispensables per a l'equilibri, la viabilitat i un desenvolupament sostenible.

En el cas concret de Menorca, la declaració de 1993 de Reserva de la Biosfera suposa per als poders públics l'adopció d'una cura especial en la protecció del medi ambient i dels recursos a tot el territori. En aquest sentit, el PTP és vist com la peça essencial en l'estratègia de protecció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris