algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Cort tanca el trànsit a Blanquerna per fer un espai lliure experimental a la zona

Es preveu construir 1.100 places d'aparcament a la plaça Santa Pagesa i a la plaça de París el proper any

La zona de la plaça Santa Pagesa de Palma serà a partir de demà l'àrea on els departaments de circulació i infraestructures de l'Ajuntament posaran en marxa un curiós experiment: la recuperació com a espai lliure públic el carrer Blanquerna en el tram comprès entre el carrer pare Francesc Molina i el carrer de Ticià, tallant-lo completament al trànsit rodat.

I és precisament curiós perquè l'experiment durarà tan sols un mes, fins a principi de setembre, ja que les obres del soterrament de les Avingudes impedeixen la restricció del trànsit a Blanquerna. De totes maneres, aquest projecte pot ser definitiu a partir de l'any que ve, quan s'iniciï la construcció a la plaça Santa Pagesa i a la de París la construcció de sengles aparcaments subterranis amb 550 places cadascun.

Aquests aparcaments són absolutament vitals per a una barriada que pateix la manca de més de 5.500 llocs d'aparcament, segons el darrer estudi d'aquesta temàtica que ha elaborat el mateix consistori. A la barriada hi ha matriculats 9.922 turismes, mentre que es disposa de 2.475 places d'aparcament a la calçada i només 1.940 fora de la calçada, amb la qual cosa el dèficit és molt elevat.

L'aparcament municipal de l'Escorxador, situat a prop de la zona, ajuda a compensar el dèficit de places d'estacionament, però en aquests moments ja no disposa de places lliures per a residents.

El tancament al trànsit rodat del carrer Blanquerna ha estat negociat amb els veïns de la zona i amb els comerciants, indicaren als mitjans de comunicació els regidors José Manuel Sierra (Circulació) i José María Rodríguez (Infraestructures).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris