algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El PSM creu que el Pacte està cohesionat, malgrat la pluralitat, i que pren decisions

Sampol diu que Matas 'ha pagat la inexperiència' com a ministre de Medi Ambient

El Partit Socialista de Mallorca considera que el Pacte de Progrés, després d'un any de Govern, està cohesionat i coordinat, malgrat la pluralitat, i que pren decisions, segons valoraren ahir el seu secretari general i conseller d'Agricultura, Mateu Morro; el vicepresident de l'Executiu, Pere Sampol, i la vicepresidenta del CIM, Antònia Vadell.

Sampol assegurà que el Govern ha resolt «temes recurrents» com ara l'aigua, l'energia, les carreteres i la ubicació del recinte firal, «als quals el PP en 16 anys no s'atreví a donar solucions definitives», que es materialitzaran el 2001. El vicepresident destacà «l'alt esperit de col·laboració» entre les diferents conselleries, que s'ha plasmat en acords concrets «per optimitzar els recursos».

Aquesta línia també s'estén als ajuntaments, com el de Palma, «que ha rebut la mà del Govern per l'aigua, els mercats o l'escorxador». Sampol destacà la «capacitat de diàleg» amb la societat, qüestió que «s'ha traduït en crítiques pel retard de les decisions», però que ha impulsat més canals de participació, expressats en els consells agraris, el Consell Econòmic i Social o el Fòrum de la Immigració. El vicepresident definí l'actual moment econòmic de molt positiu, «malgrat les alarmes de certs sectors turístics». Segons Sampol, «això és el que volíem: menys turistes, que gastin més doblers i que permetin augmentar més la contractació».

El vicepresident del Govern destacà «la cirurgia fina urbanística» que hauran de fer els consells insulars i digué que s'havien posat les bases per a un model de diversificació perquè no hi hagués «sectors subordinats»: un major pes de la indústria, les ajudes per a l'internacionalització de les empreses i, tot això, «davant la calamitat de la sequera», que ha absorbit qualsevol reforma profunda dins l'agricultura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris