algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

El Consell diu que si es registra una allau de llicències d'obra serà culpa del Govern

L'autorització per aplicar moratòries «força una decisió amb un termini més curt»

Una mesura que disposava de l'acord de totes les parts que integren el Pacte de Progrés, una nova moratòria urbanística en el sòl urbà no desenvolupat i mancat de serveis (especialment en els nuclis turístics i en determinades zones de la serra de Tramuntana) pot assolir un efecte «boomerang» i convertir-se en un motiu de greu discrepància entre UM i la resta de partits aliats.

El Consell de Govern, en una sessió extraordinària convocada sense fer-la pública, autoritzà despús-ahir els tres consells insulars a aplicar moratòries urbanístiques abans d'aprovar els respectius plans territorials parcials.

El Consell de Mallorca, presidit per Maria Antònia Munar, no volia prendre cap iniciativa en aquest sentit fins a final d'any, però la decisió de l'Executiu presidit per Francesc Antich ha canviat l'escenari. Fonts de la institució insular declararen ahir a Diari de Balears que «si ara es produeix una allau de sol·licituds de llicències de construcció a zones susceptibles de ser afectades per la moratòria, la culpa ja no serà del Consell, sinó del Govern».

Fins i tot, es podria donar el cas d'un augment de peticions de llicències en zones que finalment no seran afectades per la moratòria, en produir-se una por injustificada a les possibles limitacions i restriccions urbanístiques.

El Consell de Mallorca manté la seva determinació de no engegar la moratòria fins a final d'any, principalment perquè vol iniciar un període d'anàlisis i de reunions que no faria possible aplicar abans la norma cautelar. La institució vol estudiar totes les repercussions: augments de preus en les construccions, conseqüències econòmiques, nivells d'especulació, efectes sobre els sectors estratègics, etc. A més a més, el Consell té la intenció de reunir-se amb tots els sectors afectats abans de prendre qualsevol decisió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris