bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Aznar és receptiu amb els problemes balears

Amb la represa del curs polític començaran les reunions entre ministres i consellers

76554

Antich destacà que l'actitud d'Aznar contrasta amb la d'alguns ministres.

El president del Govern central, José Maria Aznar, i el president del Govern balear, Francesc Antich es comprometeren ahir a col·laborar en un marc de lleialtat institucional.

Després de quasi dues hores de reunió al Palau de la Moncloa, ambdós presidents acordaren que, a partir de la represa del curs polític, començarien les reunions entre conselleries i ministeris per intentar donar solució a les qüestions pendents de les Illes Balears, que Antich explicà a Aznar durant la cimera. El president de l'Executiu autonòmic afirmà que havia trobat una actitud positiva en José María Aznar.

Antich aclarí que Aznar havia estat molt sensible al fet que les Balears fossin la finestra a través de la qual percep l'Estat i per això havia estat molt receptiu a la necessitat de corregir els dèficits estructurals. A continuació, el portaveu del Govern central, Pío Cabanillas, constatà en roda de premsa que la impressió havia estat recíproca.

El tema principal de la trobada fou el desenvolupament del Règim Especial per a les Balears (REB). Antich lamentà que no s'hagués posat en funcionament amb «la celeritat i i l'amplitud» esperada, de manera que només quatre de les deu comissions mixtes que preveu s'han constituït. El president Antich féu especial incidència en els apartats del REB que es refereixen al sector primari, al turístic i a les infraestructures (de transports, energètiques i hidràuliques). Segons el president del Govern balear, existeix el compromís que la constitució d'aquestes comissions s'accelerarà».

Francesc Antich digué que havia entrat en detall sobretot en allò que feia referència a les infraestructures. Les Balears, explicà, pateixen la contradicció de ser una comunitat teòricament rica amb unes institucions pobres. Aquest fet ha provocat que quedàs al marge de les grans inversions estatals en infraestructures, la qual cosa les ha deixat en una situació de «fragilitat», ja que han d'atendre onze milions de turistes cada any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris