nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Els joves nacionalistes identificats al Port volen denunciar els policies

Els pares demanaran una entrevista amb la delegada del Govern

El grup de joves independentistes que va ser identificat de manera violenta al port de Palma per la Policia estatal estudia denunciar els agents que protagonitzaren aquesta acció i acusar-los de maltractaments.

Tot i que encara queden detalls per ultimar, aquesta era la proposta que es va debatre ahir a la nit en el decurs d'una reunió que es va dur a terme al bar Es Pinzell, i que va presentar al grup el col·laborador de Diari de Balears Tomeu Martí.

Allò segur és que els joves prepararan una gran mobilització en protesta pels fets de diumenge vespre. S'ha de recordar que una vintena de joves nacionalistes i independentistes va ser interceptada pels agents de la Policia Nacional i obligats a identificar-se perquè duien a les camisetes motius independentistes, per haver participat en una acampada de les Joventuts d'Esquerra Republicana, dur nombrosa publicitat de partits polítics independentistes i parlar en català "tot i que els agents es pensaven que parlaven en euskera".

I també és segur que la intenció dels pares del col·lectiu és sol·licitar una entrevista amb la delegada del Govern, Catalina Cirer, per demanar-li una explicació dels fets i exigir una disculpa pel comportament dels agents.

D'altra banda, s'ha de destacar que des d'aquest diari vàrem voler saber quina era l'opinió de Catalina Cirer sobre això i des del departament de premsa de la Delegació del Govern ens varen adreçar al cap de premsa de la Policia estatal, «perquè la delegada té gent i no crec que vulgui fer-ne cap comentari». El cap de premsa de la Policia estatal, Xisco Oliver, assegurà que «no hi ha cap comentari a fer».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris