cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Els pagesos expliquen a Morro que els ajuts per a la taronja són insuficients

El conseller d'Agricultura anuncià ahir nous programes d'ajudes provinents de la Unió Europea el 2001

El pla d'ajuda europeu que el Govern posarà en marxa per donar una sortida a la problemàtica dels cítrics "i que comportarà als propietaris d'horts cobrar 75 mil pessetes per hectàrea" ha estat considerat com a insuficient pel president de la Cooperativa Sant Bartomeu, Joan Vives, que es va reunir ahir a Sóller amb el conseller d'Agricultura, Mateu Morro, que visità el municipi per conèixer-ne la situació de la pagesia. Vives creu que l'ajut pot suavitzar el problema, però que s'han de fer més coses.

El conseller, després de reunir-se amb la junta de la Cooperativa, va admetre davant els mitjans de comunicació que la campanya de cítrics d'enguany no ha estat gens positiva, i que molta taronja s'ha perdut a causa del preu, que és molt inferior al que pertocaria. Precisament en la reunió es va analitzar la línia d'ajudes que el Govern distribueix per fomentar el consum de cítrics, i que enguany ha comptabilitzat 25 milions de pessetes. A més, Morro va presentar el nou Pla d'Ajuda Agroambiental, del qual els horts sollerics se'n poden veure beneficiats. Aquest pla preveu donar 75 mil pessetes per hectàrea als propietaris d'horts.

Morro també va anunciar que aquestes ajudes es podrien incrementar perquè la Unió Europea podria donar a conèixer les seves línies d'actuació en política agrària per als propers sis anys, cosa que succeirà entre el setembre i l'octubre.

A la reunió amb el conseller, els pagesos també varen parlar de la necessitat de promocionar l'oli. Precisament dins el Pla d'Ajudes Agroambientals s'inclouen subvencions per a l'olivera i els olivars amb pujades superiors al 15 per cent.

Morro va anunciar finalment que es continuarà el projecte de reforma de la xarxa de síquies i que es començarà a redactar el projecte de construcció d'una canonada per dur la molinada de la tafona de la cooperativa a la depuradora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris