algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

El programa d'exclusió social no aconsegueix resultats positius

Entre les persones presents en la iniciativa municipal hi ha molts toxicòmans

«L'èxit ha estat nul perquè no hem aconseguit que cap persona en situació d'exclusió social s'hagi integrat al mercat laboral», així ho explica el regidor de Benestar Social de l'Ajuntament d'Eivissa, Santiago Pizarro, en fer un balanç del programa d'exclusió social que desenvolupa aquest Consistori. Tot i això, Pizarro destaca que s'han aconseguit formalitzar alguns aspectes com ara tallers de formació, cursets de garantia social o l'escola taller.

La integració laboral és una de les qüestions que més preocupen el regidor, que adverteix que aquest tipus de vida és «en molts casos, una decisió pròpia». El programa d'exclusió social d'Eivissa té dos objectius, d'una banda afavorir la rehabilitació social i laboral de les persones en risc i d'altra, millorar les condicions de vida d'aquests ciutadans.

El nombre de persones que han entrat en aquest programa puja a 18. D'aquestes 18 persones, onze són toxicòmans, molts d'ells consumidors habituals de begudes alcohòliques. Set començaren un tractament de desintoxicació que només continuaren tres. Un treballador social i una educadora de carrer formen l'equip humà del programa d'exclusió social a la ciutat d'Eivissa. Contràriament al que sembla, sis dels afectats viuen amb les seves famílies mentre que la resta ho fa al carrer.

Santiago Pizarro destacà el suport que ha de sorgir des de les institucions per tal de garantir una sortida per a les persones que viuen en situació d'exclusió social, però assegurà que s'ha de fer molta feina per tal de conscienciar les persones perquè s'adhereixin als programes d'ajuda social. Així, el regidor de Benestar Social explicà que l'èxit no depèn només de la tasca feta des dels diferents serveis socials, «han de ser ells mateixos que mostrin la seva intenció de millorar una situació negativa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris