algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Museu Botànic alerta de l'existència d'un endemisme al Molí d'en Regalat

Malgrat tot, l'Ajuntament aixecarà la suspensió de llicències decretada a la finca

La troballa d'un endemisme únic en el món a la finca del Molí d'en Regalat a la Colònia de Sant Pere a Artà ha descol·locat l'equip de govern de l'Ajuntament artanenc, que aquesta setmana feia comptes aixecar la suspensió de llicències decretada precisament en aquest solar en particular.

El Consistori havia modificat les normes subsidiàries perquè els 70 habitatges que es podien construir al Molí d'en Regalat, que està just davant el port esportiu de la Colònia de Sant Pere, quedassin reduïts a sis o a vuit xalets com a molt. Aquesta notícia la publicà Diari de Balears i això portà els tècnics del Museu Botànic de Sóller a contactar amb el Consistori d'Artà per fer-li saber que en aquest solar hi havia un endemisme únic al món: el Limonium majoricum. Resulta que aquesta planta ara per ara només es troba en el Museu Botànic de Sóller i en un altre de Califòrnia i enlloc més del planeta. Això que se sàpiga.

No obstant això, l'equip de govern de l'Ajuntament artanenc (Independents d'Artà i PSOE) ja ha decidit que aixecarà la suspensió de normes subsidiàries com havien acordat perquè si no seria pitjor». Si més no «demà (per avui) enviarem un escrit a la Conselleria de Medi Ambient per tal que ens digui què podem fer per protegir i salvaguardar aquesta espècie», segons informà ahir el batle d'Artà, Montserrat Santandreu.

D'entrada, l'Ajuntament ha acordat que la promotora del Molí d'en Regalat, que per cert està integrada pels mateixos constructors que la des Canons d'Artà, cedeixi entre un 30 o un 40 per cent del sòl urbanitzable al Consistori, mentre que a la resta només hi deixaran construir un habitatge cada 800 metres quadrats o cada 1.000 metres quadrats. Precisament, queda encara per decidir quins d'aquests dos paràmetres escolliran.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris