nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

Multitudinari funeral en record de Josep Melià

L'advocat, escriptor i periodista Josep Melià va rebre ahir el darrer adéu d'una autèntica multitud de persones que havien apreciat la seva personalitat i la seva tasca política i cultural.

Els funerals de Melià que s'oficiaren ahir vespre a l'església parroquial d'Alcúdia arreplegaren una gernació de figures del món de la política i la cultura, convertint la celebració religiosa en un pòstum homenatge al que molts consideren com un dels intel·lectuals més importants de Mallorca.

Abans de començar el vicari general, Andreu Genovart, en nom del bisbe realitzà una petita intervenció en la qual manifestà el seu dolor per la pèrdua de Melià, a la vegada que el definí com un home enamorat de la seva terra. També el recalcà com una peça clau en la transició política i en ressaltà la integritat que va demostrar a l'hora d'afrontar la malaltia que va acabar amb ell.

Durant més d'una hora la gent va anar passant donant el condol als familiars més propers a Melià.

Per part del Govern hi assistiren el vicepresident Pere Sampol i els consellers Damià Pons, Antoni Garcies, Celestí Alomar i Mateu Morro. Del Consell hi acudí la vicepresidenta, Maria Antònia Vadell.

També hi foren presents batles com el d'Alcúdia, Miquel Ferrer, el d'Artà, Monserrat Santandreu, el de sa Pobla, Jaume Font, o el de Muro, Miquel Ramis, entre d'altres, així com regidors de la pràctica totalitat de municipis.

Des de Catalunya es desplaçaren Joaquim Molins i Josep Ruy, en representació de Convergència Democràtica. No faltà una àmplia representació de la cultura començant pel rector de la Universitat, Llorenç Huguet, o el president de l'OCB, Antoni Mir, o també per galeristes com Joan Guaita o Joan Oliver Maneu.

Del món de la lletra l'editor Pere Serra, escriptors com Maria de la Pau Janer o Alexandre Ballester també volgueren dir el seu adéu a Josep Melià, així com l'advocat Rafel Perera o el doctor Bartomeu Beltran. Ramon Canet, Maria Carbonero i Joan Bennassar foren alguns dels pintors que assistiren als funerals. L'ofici religiós, oficiat per Joan March com amic de la família, resultà molt emotiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris