nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El Govern demanà a Zaplana per carta que el gasoducte integri la xarxa valenciana

Proposa que la conducció abasteixi les poblacions que trobi fins a arribar a la mar

El president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, va remetre fa un parell de setmanes una carta al president de la Generalitat valenciana, Eduardo Zaplana, en la qual li demana que el tram de gasoducte de les Balears que anirà des d'Ontinyent o Xàtiva fins a la costa del Llevant peninsular, concretament a Oliva, amb una llargària de 40 quilòmetres, s'integri en la xarxa gasificadora del País Valencià.

Aquesta informació, facilitada ahir pel director general d'Energia, Joan Perchés, desmenteix el que digué la Generalitat valenciana la setmana passada, quan afirmà que no sabia res del projecte del gasoducte, inclòs en l'esborrany del pla energètic de les Balears. Segons Perchés, «la carta d'Antich a Zaplana fou enviada abans de la presentació de l'esborrany. Si, en aquell moment, l'escrit no havia arribat a les mans de Zaplana o d'algun altre responsable de la Generalitat valenciana, és una qüestió que desconeixem».

El que proposa realment el Govern de les Illes Balears és que el tram del gasoducte balear que anirà inicialment per terres valencianes serveixi per abastir les poblacions que trobi al seu pas fins a arribar a la mar i dirigir-se a Eivissa, en primer lloc, i després a Mallorca.

El director general d'Energia explica que «per abastir de gas natural aquestes poblacions valencianes, seria suficient una conducció més petita que la del gasoducte. Bastaria un diàmetre de 25 o 30 centímetres. Emperò, el gasoducte tindrà 40 centímetres de diàmetre. L'únic que demanam a la Generalitat és, simplement, que el gasoducte tengui el gruix de 40 centímetres durant tot el seu recorregut terrestre per terres valencianes i, amb el mateix diàmetre, arribar a la mar per dirigir-se a les Balears».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris